Бути  прикладом справжнього християнина

Молодіжна  християнська спільнота «Знамення» заснована на свято Покрови Пресвятої Богородиці, тому її члени, за прикладом Пресвятої Богородиці, своїми вчинками і життям прагнуть бути добрим знаком християнина для своїх ближніх. Для цього члени «Знамення» практикують поглиблення особистої та спільної молитви, щоденно читають Святе Письмо, під час зустрічей роздумують над духовним життям і діляться особистим досвідом такого життя. Молодь організовує парафіяльні і єпархіальні чування, реколекції, відпочинково-пізнавальні поїздки, займається харитативною, євангелізаційною і місійною діяльністю.

Коли  я почала розпитувати «знаменят» про їхні історії, як вони потрапили у спільноту, то всі вони були різні. Але у кожній із них був елемент щасливого випадку, а, як кажуть християни, Бог є автором – випадковостей. Тому можемо впевнено сказати, що бути «знаменятком» – це покликання, як і бути членом будь-якої іншої організації чи спільноти.

«Знамення» – це християнська велика сім’я, якій виповнилося 23 роки. Парафіяльна спільнота при церкві Святого священномученика Йосафата у Тернополі, в яку може прийти будь-яка молода людина від 14 років та приєднатися до активної християнської молоді, котра шукає Бога і служить Йому та ближнім.

Збоку  для людей ми виглядаємо часто дивно, адже дружать і спілкуються між собою люди різного віку, різних характерів, з різними смаками, вподобаннями. Усім їм цікаво бути разом, незважаючи на все перелічене. «Знаменята» (так ми лагідно називаємо один одного) – це твої рідні люди, і коли ти зустрічаєш одного з них, де б ти не був, знаєш ти людину чи ні, це точно хтось близький, якому можеш довіряти. У нас є одна Мама-Богородиця Знамення, Тато – Наш Господь Ісус Христос і наш дім – храм Святого священномученика Йосафата.

Четвер  – особливий день для «знаменят», кожного четверга у нас відбуваються зустрічі. Ми збираємося на спільну молитву, а після маємо 1-2 години (читання Святого Письма, науки, фільм, семінар або ігри). Словом, проводимо разом час. І кожен із нас знає, що в четвер ти зустрінеш своїх друзів, знайдеться час на молитву, почуєш цікаву науку від отця чи якогось гостя і просто чудово проведеш вечір.

Не  знаю, як це пояснити, але у спільноті творити, любити, служити Богу набагато легше, ніж наодинці. У четвер ми наче збираємося знову до джерела життя, яке відновлює та повертає радість і ентузіазм ставати кращим і робити таким же світ. Ми ділимося досвідом свого життя, труднощами, допомагаємо один одному.

Окрім  зустрічей, спільнота має багато інших справ: проведення заходів на парафії, дитячі табори, прощі, незабутні поїздки в Карпати, реколекції у Зарваниці, вистави, вертепи, коляда, танці, молитовні чування тощо. Одним із улюблених занять спільноти є фабрика св. Миколая. Тоді на нашу парафію з’їжджається  багато молодих, щирих та чудових людей і майже місяць днями, а перед 19 грудня і ночами, вони багато працюють заради дитячих посмішок.

Незабутні  враження залишаються від дитячих літніх таборів, коли ти стаєш танцюристом, співаком, лікарем, вчителем і ким завгодно для сотні, а на нашій парафії – для 300 дітей. Подорожі у Карпати – мабуть найулюбленіша подія для «знаменят», коли ти 24/7 з чудовими людьми молишся, смієшся, піднімаєшся в гори, готуєш їжу, миєш посуд, обливаєшся водою, танцюєш і славиш Бога.

Для  нас бути «знаменятком» це:

– бути членом великої сім’ї, де всі різні, але у цьому і весь шик;

– бути Божим помічником;

– 365 днів на рік мати заняття;

– служити своїми талантами, працею і просто присутністю;

– бути щасливим аніматором для діток;

– бути майстром на всі руки;

– бути професійним актором;

– молитися, коли натхненний, коли втомлений, коли сумно і коли весело;

– бути співаком, навіть коли не вмієш співати;

– бути з людьми, які будуть йти з тобою пліч-о-пліч і стануть тими – «хто життя своє готовий за друзів віддати»;

– бути тут і тепер, де тебе бачить і кличе Господь.

Тож  запрошуємо усіх бажаючих від 14 років у нашу сім’ю.

Раді  бачити вас за адресою: м. Тернопіль, церква Св. свмч. Йосафата, кожного четверга о 19-й годині.

І nstagram: znamenya_14.10_ )

Будемо  раді прийняти вас у нашу сім’ю.

Юлія Кметь

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE