Славімо Боже ім’я

Я прожив і пережив на цьому світі чимало, тому звертаюся до всіх у цей непростий час задуматися, чи ми правдиво живемо. Мені боляче від того, що ми, як християни, соромимося чи боїмося славити ім’я Боже, тобто вітатися одне з одним по­християнськи. Бо відразу за мурами церкви кажемо «добрий день». Цю традицію на нашу землю приніс комуністичний режим.

Після фронту я ходив до школи і нам, учням, забороняли славити Бога й Ісуса Христа, а славити день. А мене з маленького батьки вчили славити Бога й Ісуса Христа, тож я, якщо зустрів людину – чи знайому, чи незнайому, то знімав шапку і славив Ісуса Христа. Пам’ятаю дідуся, бабусю, тата, маму. Від них не чув, аби вони славили день, а тільки славили Бога. Тож обдумаймо, дорогі християни, кого ми повинні славити. Дорогі батьки і матері! Як ми повинні вчити своїх діточок і як жити відповідно до заповідей Божих, аби випросити в Ісуса Христа ласки щасливого життя. Ми дуже добре бачимо, які кари посилає на нас Господь за наші провини і гріхи.

Одумаймося і повернімося до Бога, ублагаймо Його, щоби забув наші провини і зіслав свою ласку на нас грішних, бо без Божої ласки ми нічого доброго не зможемо зробити.

Постараймося ще з молодих літ вчити дітей (своїх і чужих) навести на праведну християнську дорогу, бо це наша культура. Я вважаю, що хто славить Бога й Ісуса Христа, той є християнином, а хто славить день, той – ідолопоклонник.

Дивна річ: священники в церквах славлять Ісуса Христа, а більшість християн, в тому числі й діти в школах, славлять день. У Біблії в 148 псалмі, написано: все славить Бога, усі тварини, риби, птаство, дерева плодовиті і лісові, царі, князі, усі люди старі і малі.

Тож звернімося до Ісуса Христа і Матері Божої, щоби простили наші провини, а ми навернімося і живімо як християни, прославляючи Господа Бога – Ісуса Христа і Матір Божу крізь усе своє життя.

Петро КОВАЛЬ,
с. Оліїв Зборівського району

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE